გოდორი

ენციკლოპედია "საქართველო" - ი. აბაშიძის სახელობის მთავარი სამეცნიერო რედაქცია გვერდიდან
გადასვლა: ნავიგაცია, ძიება
გოდორი.

წნელით, ზოგჯერ ტკეჩით მოწნული მაღალი, ყურიანი, მრგვალი ან ოთხკუთხედი ჭურჭელი. იყენებენ ხილის, ბოსტნეულის, ჩაის ფოთლის, საქონლის საკვებისა და სხვათა გადასაზიდად. ზოგ მაღალმთიან რეგიონში (მთიულეთი) მარცვლეულის შესანახად ხმარობენ თიხით ამოლესილ გ-ს. გ-ის ტევადობა სხვადასხვაა (უმეტესად 2–15 ფუთი). ლ. ფრუიძე.